Bosanci masovno kupuju stanove u “Beogradu na vodi”

Nekoliko desetina državljana BiH kupilo je nekretninu u okviru “Beograda na vodi”, stambeno-poslovnog kompleksa u izgradnji u glavnom gradu Srbije.

Vrijednost investicije procenjuje se na tri milijarde dolara, a kvadrat stambenog prostora na ovoj ekskluzivnoj lokaciji pored reke Save plaćan je i više od sedam hiljada eura.

Kako je potvrđeno za “Nezavisne”, upravo zbog velike zainteresovanosti u Banjaluci je ovih dana napravljena i promocija projekta, gdje svi potencijalni kupci mogu da dobiju detaljnije informacije.

Kako su rekli, velika zainteresovanost je pokazatelj da i ljudi iz regiona prepoznaju značaj ovog projekta, koji osim najkvalitetnije stambene ponude pruža i brojne dodatne sadržaje koji su potrebni za udoban život.

Zoran Pavlović, ekonomski analitičar, kaže kako bogati često imaju potrebu da se izdvoje od ostalih i budu sa sebi sličnima. On navodi primjer iz Zagreba, gdje je investitor dozvolio da kupci koji su prvi pazarili nekretnine sami odlučuju kome će se stanovi prodavati i ko će im biti komšije.

Banjalučani koji ovih dana imaju priliku da se pobliže upoznaju s ovim kompleksom kažu kako stanove u njemu sebi mogu da priušte samo bankari i političari.

Među brojnim poznatim ličnostima koje posjeduju stan u ovom kompleksu nalazi se i Damir Džumhur, poznati bosanskohercegovački teniser.

Check Also

Boeing pronašao prvog kupca za avion 737 Max otkako ih je morao sve prizemljiti

Nakon što je Boeing morao prizemljiti sve svoje modele aviona 737 Max zbog porasta sumnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *