Objavljen Ugovor o zakupu skijališta Kolašin 1600

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore objavila je Ugovor o zakupu 271.990 metara kvadratnih zemljišta, za lokaciju skijališta Kolašin 1600, sa zakupcem Konzorcijumom “Kolašin 1600” koji se sastoji od privrednih društava: “Ski resort Kolašin 1600” doo Kolašin i “Gener 2” shpk, Tirana, Albanija.

Prema Ugovoru, čije djelove objavljujemo, period trajanja zakupa je 90 godina. Zakupnina se sastoji od fiksne zakupnine i varijabilne zakupnine.

“Fiksna zakupnina je 0,10 eura (deset euro centi) po kvadratnom metru. Varijabilna zakupnina je 0,10 % od neto stvarne dobiti. I fiksna i varijabilna zakupnina obračunavaju se na godišnjem nivou”, piše u Ugovoru, i dodaje da će zakupnina će biti plaćena unaprijed za 10 godina.

Sastavni dio Ugovora čini i Investicioni program koji je zakupac dostavio uz ponudu i u skladu sa kojim treba da izgradi turistički kompleks na označenoj Lokaciji.

Obaveza Zakupca je da u roku od četiri godine od dana početka radova investira iznos od 12.800.000 eura po sledećoj dinamici: 1.479.240 eura u prvoj investicionoj godini; 3.220.710 eura u drugoj investicionoj godini; 2.492.000 eura u trećoj investicionoj godini i 5.608.050 eura u četvrtoj investicionoj godini.

Ugovorom je predviđeno da izgradnja svih objekata mora biti u skladu sa detaljnom razradom i primjenljivim zakonima.

Ugovorom je predviđena kontrola sprovođenja investicije i ugovornih obaveza Zakupca od strane Zakupodavca u toku trajanja čitavog investicionog perioda, koju će vršiti Kontrolor, a koga određuje Vlada uz saglasnost Zakupca, i to iz jedne od četiri međunarodne komoanije: Deloitte, Ernst&Joung, KPMG i PricewaterhouseCoopers.

Ugovorom je predviđena mogućnost da Zakupac može steći pravo svojine nad objektima i zemljištu na Lokaciji u skladu sa Zakonom o državnoj imovini i Zakonom o turizmu. Nakon isteka zakupa Zakupac je dužan da preda cjelokupnu Lokaciju Zakupodavcu uključujući i sve objekte koji nijesu bili predmet prodaje.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *