Dokapitalizacija berze električne energije koštaće 210.000 eura

Dodajte komentar

Elektroprivreda (EPCG), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) i Crnogorski operator tržišta električne energije (COTEE) moraće da do početka septembra dokapitalizuju Berzu električne energije (MEPX) u ukupnom iznosu od 210.000 eura, kako bi ona mogla nesmetano da radi do kraja iduće godine.

U dokumentu koji je Vlada usvojila na posljednjoj sjednici, navodi se da bi MEPX, prema trenutnom tempu, trebalo da počne operativni rad u trećem kvartalu 2019. godine, pišu Dnevne novine.

“S obzirom na trenutnu finansijsku poziciju Berze električne energije, zadužuju se njeni osnivači, COTEE, CGES i EPCG, da izvrše uplate na ime povećanja osnivačkih uloga za po 70.000 eura, u roku od 30 dana”, ističe se u Informaciji o aktivnostima na integraciji regionalnog energetskog tržišta u 2018. godini.

Početku operativnog rada MEPX-a prethodiće izbor strateškog partnera, a u preduzeću su trenutno fokusirani na pripemu zahtjeva za konkretnu ponudu, sa kojima bi se krenulo u konačnu proceduru.

MEPX je zvanično osnovan u avgustu prošle godine. Od tada, osim donošenja osnovih akata neophodnih za funkcionisanje kompanije, jedan od glavnih ciljeva je bilo i povezivanje crnogorskog tržišta sa regionalnim.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *