Vlada plijeni Deripaskine vile

Dodajte komentar

Vlada će pokušati da naplati dug po osnovu dobijenih arbitraža od firmi Olega Deripaske zapljenom imovine koju ruski tajkun ima u Crnoj Gori, saznaje, Dan. Deripaska je vlasnik luksuznog rezidencijalnog kompleksa na primorju, na Platamunima, čija je vrijednost višemilionska.

U ovom trenutku ne možemo pružiti informacije koje bi otkrivale konkretnu strategiju u tekućim postupcima, kako ne bismo ugrozili položaj Crne Gore i unaprijed osujetili preduzimanje adekvatnih koraka. Vlada preduzima, i svakako će nastaviti da preduzima, sve radnje koje joj stoje na raspolaganju radi sprovođenja namirenja”, naveli su iz Ministarstva ekonomije na čijem čelu je Dragica Sekulić.

Iz Ministarstva nisu ni odgovorili da li su procijenili vrijednost Deripaskine imovine u Crnoj Gori. On je dva i po hektara na obali kupio za 627 hiljada eura ili skoro 20 eura po kvadratu. Vlasnik kompleksa na Platamunima, zvanično je njegova firma Oversis asets menadžment. Taj kompleks, kako su ranije pisali mediji, objedinjuje dvije centralne, mermerom obložene palate od gotovo dvije hiljade kvadrata i devet vila. Unutar kompleksa su i svi prateći sadržaji od bazena, do ugostiteljskog objekta, a gostima je omogućeno i da se uskom stazom spuste do mora.

Na zemljištu od gotovo 20 hiljada kvadrata, gdje se nekada nalazila vojna baza, nikao je kompleks vila od ukupno 2.800 kvadrata luksuznog prostora. Dvije spojene centralne palate prostiru se na 1.600 kvadrata izgrađenog prostora, dok ostalih devet manjih turističkih vila imaju od 100 do 300 kvadrata. Luksuzni kompleks je opasan pet metara visokim kamenim zidom, prilaz je strogo zabranjen, a gostima je obezbijeđena potpuna diskrecija. Smješten je nedaleko od plaže Ploče, do njega vodi put koji se slijepo završava, i danonoćno obezbjeđenje dočekuje sve putnike namjernike, koji su se izgubili, misleći da putem mogu nastaviti dalje.

(Cijeli tekst pročitajte u današnjem Danu)

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *