Hrvatska: HPB preuzima Jadransku banku

Dodajte komentar

Hrvatska poštanska banka (HPB) će s pripajanjem Jadranske banke povećati svoj tržišni udio za oko 0,4 posto te proširiti bazu klijenata za približno 10 posto, istakli su čelnici te dvije banke u srijedu na konferenciji za novinare, izrazivši nadu da će do kraja godine Jadranska banka biti u sastavu HPB-a.

Rok za pripajanje Jadranske banke je kratak, a cilj je što prije ga odraditi, rekao je predsjednik Uprave Jadranske banke Mate Filipović.

Nadamo se do kraja godine da ćemo to uspjeti da odradimo i da će krajem godine Jadranska banka biti u sastavu HPB-a“, istaknuo je.

Zajedno s Jadranskom bankom, tržišni udio HPB-a premašiće 5 posto, a njegovo dalje povećanje ostvariće se organskim rastom i novim akvizicijama ukoliko za njih bude prilike, rečeno je na konferenciji za novinare.

Ujedno, time će se broj klijenata HPB-a povećati za 10 posto, odnosno banka će imati oko 53.000 klijenata građana i 3.500 klijenata iz privrede.

Na pitanje hoće li se zadržati naziv Jadranska banka, Filipović je odgovorio kako “činom pripajanja banka nastavlja poslovati pod brandom HPB-a”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *