Hellenic Petroleum Grupa pruža podršku ugroženima požarima u Atini

Dodajte komentar

Hellenic Petroleum Grupa, njeni zaposleni, partneri, akcionari, i rukovodstvo izrazili su svoju žalost i punu podršku ljudima koji su pogođeni katastrofalnim požarima u Atini, u Grčkoj.

“Izražavamo svoju spremnost i želju da pomognemo na bilo koji način koji se smatra adekvatnim u cilju suzbijanja posledica ovih katastrofalnih požara”, navodi se u saopštenju kompanije.

Hellenic Petroleum Grupa je u pregovorima sa organima koji su zaduženi za finansiranje svih vrsta aktivnosti za pomoć žrtvama.

“Hellenic Petroleum Grupa će pružiti svoj doprinos na način što će obezbijediti sredstva u iznosu od 1 milion eura, dok će EKO benzinske stanice obezbijediti potrebno gorivo”, navodi se u saopštenju.

Delegacija Grupe je već posjetila Megaru, gdje su se sastali sa gradonačelnikom, Stamulisom.

Takođe, na zahtjev Ministarstva infrastrukture, transporta i mreža, Hellenic Petroleum Grupa se obavezala na finansiranje izrade aero-fotografija područja pogođenih požarom, kako bi nadležni organi imali sve informacije potrebne za izradu mapa (mapiranje) pogođenih oblasti i organizovanje pomoći žrtvama.

Hellenic Petroleum Grupa većinski je vlasnik Kompanije Jugopetrol AD, EKO benziske stanice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *