Dobit Crnogorskog Telekoma 3,4 miliona eura

Dodajte komentar

Neto dobit Crnogorskog telekoma je u prvoj polovini godine iznosila 3,4 miliona eura i veća je za 1,2 miliona u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz kompanije.

Operativna dobit kompanije prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje, iznosila je 14,7 miliona eura i veća je 5,1 odsto u odnosu na uporedni period. Ukupni prihodi su za prvih šest mjeseci ove godine iznosili 40,7 miliona eura, što je 1,2 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, a uslovljeno je manjim obimom dolaznog saobraćaja.

Prihodi od maloprodaje bili su na nivou prošle godine navodi se u saopštenju.Izvršni direktor Crnogorskog telekoma Nikola Ljušev istakao je da su u kompaniji zadovoljni rezulatatima ostvarenim u prvoj polovini 2018. godine.

“Posebno smo ponosni što smo u prvoj polovini ove godine, prvi put od kada kompanija pruža uslugu mobilne telefonije, preuzeli lidersku poziciju u postpejd segmentu za fizička lica, čime smo dodatno ojačali našu vodeću poziciju u ukupnom postpejd tržištu”, kazao je Ljušev.

Kada je u pitanju broadband segment, Ljušev je naglasio da kompanija nastavlja sa daljim ulaganjima u razvoj mreže kroz širenje optičke mreže i VDSL tehnologije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *