Kompanija “Kasperski” zainteresovana za tržište Srbije

Dodajte komentar

Kompanija Kasperski, koja se bavi razvojem softvera za bezbjednost podataka u sajber prostoru, zapošljava 4.000 ljudi i opslužuje preko 400 miliona korisnika u 200 zemalja sveta, zainteresovana je za širenje na tržište Srbije.

To je jedna od najvećih tehnoloških i inovacionih kompanija, ne samo u Rusiji već i u svijetu.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u vlasi Srbije Nenad Popović izjavio je da visokoprofesionalni inženjeri predstavljaju ključni razvojni resurs zemlje kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i IT.

Popović je ukazao na to da je zaštita sigurnosti sajber prostora, bilo da je riječ o terorističkim prijetnjama ili sajber sabotažama u industriji, oblast koja danas ima najviši mogući značaj za ekonomiju, ali i nacionalnu bezbjednost jedne države.

Rukovodstvo kompanije Kasperski potvrdilo je da će uskoro posjetiti Beograd, gdje će se sastati sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta, kako bi bile sagledane sve mogućnosti budućeg dolaska ove kompanije na tržište Srbije, navodi se u saopštenju Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *