Naslovne strane dnevnih novina za 24. jul – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

ZA OBNOVU BARSKE PRUGE TREBAĆE 300 MILIONA EURA

Za rekonstrukciju barske pruge biće potrebno oko 300 miliona eura, a očekujem da radovi na obnovi preostalih 210 kilometara od Valjeva do granice sa Crnom Gorom počnu iduće godine, kazala je u intervjuu Dnevnim novinama potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Počeo konkurs za Hiljadu plus

Konkurs za kupovinu stanova kroz treću fazu projekta Hiljadu plus, na koji pravo prijave imaju građani bez riješenog stambenog pitanja, počeo je juče. Osnovni uslovi za učešće u projektu je da aplikant bude crnogorkski državljanin, te da on ili članovi njegove porodice nemaju u svojini stambeni objekat posljednje tri godine.

Odrediti kontaktne tačke i uskladiti dionice auto-puta

Resorna ministarstva Crne Gore i Srbije formiraće zajedničku komisiju koja će raditi na određivanju kontaktne tačke na granici dviju država kako bi se uskladile dionice auto-puta i spojile u Boljarima, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković. On je, nakon sastanka sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović istakao da je zadovoljan što srpske kolege rade na projektnoj dokumentaciji koja ima za cilj usklađivanje tih dionica.

Dan

Vlada švercerima napunila džepove

Uprkos očiglednoj grešci zbog povećanja akciza na cigarete i gazirna pića početkom godine, nepoštovanju sanacionog plana i fiskalne strategije, Vlada će najvjerovatnije dobiti podršku većine u parlamentu za usvajanje drugog rebalansa u ovoj godini, može se zaključiti na osnovu jučerašnje višečasovne objedinjene rasprave o tri zakona rebalansu budžeta, akcizama i budžetskoj i fiskalnoj odgovornosti.

Ne zna koliko će kasniti autoput

Resorna ministarstva Crne Gore i Srbije formiraće zajedničku komisiju koja će raditi na određivanju kontaktne tačke na granici dviju država, kako bi se uskladile dionice autoputa i spojile u Boljarima, saopštio je ministar saobraćaja Osman Nurković. On je juče, nakon sastanka sa potpredsjednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović kazao da je zadovoljan što i kolege iz Srbije rade na projektnoj dokumentaciji, kako bi se uskladile te dionice.

DPS povukao neustavni zakon

Za predlog izmjena i dopuna Zakona o eksproprijaciji DPS nije imao podršku svih koalicionih partnera, zbog čega je odustao od namjere da ga uvrsti na dnevni red Skupštine koja je juče počela. Jedan od predlagača Marta Šćepanović (DPS) juče nije obrazlagala zašto su odustali od toga da se predlog zakona kojim se omogućava “lakši ulazak u privatnu svojinu, već je samo kazala da će se o njima raspravljati u oktobru.

Pobjeda

Život na dug

Od ukupno 1,195 milijardi eura kredita, koliko je na kraju juna tekuće godine imalo stanovništv, 621 milion su gotovinski i nenamjenski krediti. U stambenim kreditimaje 367 miliona eura, saopštenoje Pobjedi iz Centralne banke.Ovi podaci pokazuju da se građani najviše zadužuju za potrošnju i to po kamati koja je i dalje visoka.

Svi traže obračun sa sivom ekonomijom

Poslanici su juče počeli raspravu o prijedlogu rebalansa budžeta, kojim se prihodi umanjuju 8,2 miliona eura, a izdaci 4,5 miliona i vraćaju akcize na cigarete sa 40 na 30 eura na hiljadu komada.Prethodno su odbili da se u dnevni red uvrsti prijedlog kluba poslanika SDP-a da se za 15 odsto smanje akcize na gorivo.

Počele prijave građana

Građani koji nemaju riješeno stambeno pitanje od juče se prijavljuju za projekat Hiljadu plus.Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je u srijedu javni poziv za građane za treću fazu projekta Hiljadu plus, koji će biti otvoren do 13. avgusta. Osnovni uslovi za učešće u projektu su da je aplikant crnogorski državljanin i da on ili članovi njegove porodice nemaju u svojini stambeni objekat posljednje tri godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *