1000 plus: Građani prvog dana predali 430 prijava

Dodajte komentar

Građani su u ponedjeljak, prvog dana predaje dokumentacije za projekat Hiljadu plus, dostavili bankama 430 prijava, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

„Nakon završetka roka za prijavljivanje, dodijeliće se vaučeri“, kazao je Radulović novinarima na konferenciji za novinare povodom isteka roka za predaju zahtjeva za legalizaciju.

Građani komercijalnim bankama koje učestvuju u projektu, odnosno NLB Montenegro banci, Crnogorskoj komercijalnoj, Lovćen, Erste i Societe generale Montenegro, dokumentaciju mogu predavati do 13. avgusta.

Vrijednost projekta je 20 miliona EUR.

Od toga je deset miliona obezbijedila Vlada posredstvom Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), dok sa deset miliona participiraju komercijalne banke.

Radulović je na pitanje da li će građani moći da stanove koji su u izgradnji isplaćuju tek nakon što se u njih usele, odgovorio da su građani ti koji biraju.

Takvih stanova ima oko 80 odsto.

„Određene banke, kao što je Societe generale Montenegro banka, daju grejs period od godinu i ako se građani odluče za takve banke, neće plaćati ratu i rentu“, objasnio je Radulović.

On je podsjetio da je visina fiksne kamatne stope u projektu 2,99 odsto, dok se kredit otplaćuje 20 godina.

Radulović je odgovarajući na pitanje da li je ljetnja turistička sezona u Budvi lošija, kazao da svi podaci govore suprotno.

„Prema podacima od prošlog petka u Crnoj Gori boravi oko 170 hiljada gostiju i hotelski kapaciteti su većinom puni“, zaključio je Radulović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *