Naslovne strane dnevnih novina za 23. jul – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

POSLANICI DANAS O REBALANSU BUDŽETA

Sjednica Skupštine na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o rebalansu budžeta za ovu godinu, biće održana danas. Na dnevnom redu sjednice Skupštine su, pored predloženih izmjena Zakona o budžetu za ovu godinu i izmjene i dopune Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti i o akcizama.

Rusi vlasnici 20 odsto firmi sa stranim kapitalom

Najviše preduzeća koja su u stranom vlasništvu u Crnoj Gori u prošloj godini bilo je u Podgorici, i to 35 odsto, pokazuju podaci Monstata. Znatan broj kompanija, čiji osnivači nijesu državljani Crne Gore, nalazi se u opštinama Budva i to 20,7 odsto, Baru 13,6 odsto i Herceg Novom 9,2 odsto.

VLASNIK NEPOKRETNOSTI ZNAĆE ODMAH KOLIKO NOVCA DOBIJA I KADA

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) predali su u skupštinsku proceduru Predlog izmjena zakona o eksproprijaciji, a odmah nakon što je ta informacija objavljena uslijedila su reagovanja opozicije, u prvom redu Demokratske Crne Gore koja tvrdi da su nova rješenje neustavna, da se radi o pokušaju otimanje imovine na Primorju.

Dan

U minusu zbog otpremnina

Rast akumuliranog gubitka posledica je aktivnosti u prethodnom periodu koji su dominantno obilježili sprovođenje socijalnog programa, isplata zaposlenima po osnovu spora vezanog za primjenu kolektivnog ugovora u periodu kada je većinski vlasnik bila država, te koncesiona nadoknada koju kompanija ranije nije plaćala, naveli su iz Port of Adrije (PoA). Oni su reagovali na tekst “Turci napravili 12 miliona minusa, koji je objavljen u četvrtak, 19. jula.

Sa radom počela i marina

Prvi od sedam hotela u novom gradu na Jadranu, “Luštica Bej Čedi, počeo je sa radom i primio je prve goste.Kompanija GHM, koja upravlja hotelom i ultraluksuznim brendom ,Dedi, nastavlja širenje u Evropi novim luksuznim hotelom sa pet zvjezdica na prestižnoj lokaciji u Crnoj Gori.Generalni menadžer hotela “Luštici Bej Čedi Mark di Rujter izrazio je zadovoljstvo povodom početka rada prvog hotela u Luštici Bej, najvećem integrisanom razvojnom projektu u Crnoj Gori na poluostrvu Luštica.

Brković ostao bez dva kamiona i prikolice

Imovina “Vektre Jakić se našla na “dobošu nakon što su bivši i sadašnji radnici dobili na sudu kompaniju, povodom neisplaćenih potraživanja. Naime, javni izvršitelj je prije nekoliko dana prodao dva kamiona i dvije prikolice za šezdeset hiljada eura, kako bi isplatio jedan dio radničkih potraživanja. Pomenuta vozila su prodata na javno zakazanoj aukciji, ali cjelokupno potraživanje radnika nije izmireno. U takvim okolnostima, treba očekivati da se nastavi prodaja imovine “Vektre Jakić, kako bi se namirila mnoga potraživanja prema sadašnjim i bivšim radnicima.

Pobjeda

Akcize barijera za konkurentnost

Četiri male pivare otvorene su u proteklih godinu dana u Crnoj Gori, po jedna u Podgorici i Nikšiću i dvije u Herceg Novom. Ove pivare se nalaze i u registru Uprave za bezbjednost hrane. Vlasnici pivara ističu da bi im poslovanje bilo umnogome lakše kada bi im se smanjila akciza koja se plaća na pivo proizvedeno u malim pivarama, jer kako kažu, sada vode neravnopravnu trku s velikim industrijskim proizvođačima piva.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *