Montenegroberza: Porasle akcije Jugopetrola

Dodajte komentar

Promet na Montenegro berzi ove sedmice iznosio je 537.298 eura, a najveći dio ostvaren je trgovinom akcija A.D. za Upravljanje penzionim fondom “Atlas Penzija”.

Njihovim akcijama ostvareno je 142.000 eura prometa. Trgovinom dionica Crnogorskog elektroprenosnog sistema ostvareno je 119.008 eura, a akcijama Montenegroberze 102.060.

Indeks MNSE10 je u prethodnoj nedjelji zabilježio rast vrijednosti od 2,59 odsto i u petak se našao na nivou od 815,09 poena.

Kada su u pitanju kompanije čijim je akcijama trgovano, najveći rast cijene u iznosu od 120 odsto zabilježile su akcije emitenta Jugoinspekt. Najveći pad cijene u iznosu od 1,75 odsto imale su akcije Instituta “Simo Milošević”

Index MONEX je u prethodnoj nedjelji zabilježio rast vrijednosti od 2,23 odsto i posljednjeg dana trgovanja našao se na nivou od 10.440,14 poena.

Kada su u pitanju fondovi, u ovom periodu se trgovalo akcijama Zatvorenog investicionog fonda (ZIF) Trend, Zatvorenog investicionog fonda Euro-fond kao i sa akcijama Otvorenog investicionog fonda (OIF) Trend. Cijene akcija ZIF Trend i Euro fonda nijesu zabilježile promjenu, dok je vrijednost akcija OIF Trend porasla 3,16 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *