Prihodi Microsofta skočili više od 17 posto

Microsoft je u proteklom tromjesečju ostvario prihode od 30 milijardi dolara, 17,5 posto veće nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dok je dobit tog softverskog diva skočila gotovo 10 posto, što se ponajviše zahvaljuje ′cloud′ poslovanju.

Prema poslovnom izvještaju , objavljenom u četvrtak, čista dobit Microsofta dostigla je u drugom kvartalu ove godine 8,87 milijardi dolara, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila 8,07 milijardi.

Snažan rast finansijskih rezultata ponajviše se zahvaljuje nastavku pozitivnih trendova u Microsoftovom ′cloud′ poslovanju, koje uključuje platformu Azure, jer sve više kompanija odlučuje da smanje svoje troškove za čuvanje podataka, pa prihvataju softver temeljen na ′cloudu′, a svoje aplikacije prebacuju u podatkovne centre.

Prihodi Microsofta od ′cloud′ poslovanja porasli su na godišnjem nivou za 23 posto, na 9,6 milijardi dolara. Pritom su prihodi samo od Azurea skočili za 89 posto, premda u tom području vlada velika konkurencija kompanija, kao što su lider Amazon.com, potom Alphabetov Google, IBM i Oracle.

Check Also

Kako se zaštititi od krivotvorenog novca?

Kako se zaštititi od kopija i šta se događa ako slučajno platimo pogrešnim novcem? Da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *