‘Game of Thrones’ (Made in China) doživio debakl

Dodajte komentar

Najveći debakl u filmskoj istoriji. Tako su mediji ukratko saželi vijest o povlačenju najskupljeg filma svih vremena iz kineskih kina nakon samo jednog vikenda.

Razlog je vrlo jednostavan – gotovo niko nije želio zelio da ga pogleda, piše BBC. Asura je naziv visokobudžetnog fantasy filma u koji je uloženo 112 miliona dolara, a u prvom vikendu prikazivanja zaradio je jedva 7,47 miliona dolara.

Film, inače, prikazuje scene iz kineske mitologije s mnoštvom specijalnih efekata i najpoznatijim glumačkim zvijezdama.

Iako je film povučen iz distribucije odmah nakon objave katastrofalnih rezultata, producenti kažu kako to nije jedini razlog već to što žele da ga „dorade“.

Asura je imao podršku tri najveće kineske filmske kompanije: Alibaba Pictures, Zhenjian Film Studio i Ningxia Film Group, a u njemu glumi tinejdžerska zvijezda Lei Wu koji kreće na epsko putovanje kako bi spasio nebesko carstvo po kojemu je film dobio ime.

I dok su državni mediji pjevali hvalospjeve o filmu, sada se nagađa šta je pošlo naopako. China Daily Asuru je prozvala „najvećim kineskim ostvarenjem ove ljetne sezone“.

Kako Kina sve više želi da nadjača Hollywood, ovo je bio film koji je trebalo da postane njihov Gospodar prstenova ili Game Of Thrones, no zasad im je plan epski podbacio.

Jutarnji.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *