Telekom Srbija planira preuzimanja kablovskih operatera

Dodajte komentar

Telekom Srbija je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti, izjavio je generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk.

U razgovoru za Večernje novosti on nije precizirao o kojim kompanijama je riječ, ali je naveo da su pregovori otvoreni i da Telekom Srbija, kao kompanija koja transparentno posluje, neće ništa skrivati od javnosti ako i kada dogovor bude postignut.

Kaže i da Telekom Srbija ima finansijskih kapaciteta za te planove.

– Uz veliko razumevanje našeg većinskog akcionara, Republike Srbije, mislim da možemo još značajnije da investiramo, i to ne samo kroz sopstvena ulaganja u infrastrukturu, već i kroz akvizicije u periodu koji je pred nama – ističe Ćulibrk.

On podsjeća da ovaj teleoperater već nekoliko godina drži stabilan udio od 46% na tržištu mobilne telefonije i oko 25% učešća u segmentu televizijskog sadržaja. Istovremeno, ukazuje da danas na tržištu telekomunikacija u Srbiji, osim tri dominantna mobilna operatera, postoji 90 operatera TV usluga, oko 200 internet servis provajdera, te više od 20 operatora fiksne telefonije.

– Za očekivati je da dođe do ozbiljnije konsolidacije tržišta u narednom periodu, da se broj operatera svede na razumniju mjeru koja može da obezbijedi rast tržišta i nove investicije i samim tim implementiranje novih usluga koje se očekuju – navodi Ćulibrk.

Telekom Srbija, naglašava, neće biti po strani, te stoga i pomenuti planovi o akvizicijama.
Osvrnuvši se na poruku iz Beča da je austrijski A1 nedavno najavio da ima milijardu eura za akvizicije u regionu, te da je ponovo pomenuo moguću kupovinu Telekoma Srbija, Ćulibrk kaže da takvih informacija – nema.

– Opet bih rekao da po iznosu od jedne milijarde eura sigurno nisu spremni za kupovinu Telekoma Srbija, jer smatram da naša kompanija vrijedi više – zaključuje generalni direktor domaćeg teleoperatera.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *