Direktor Luštice Divelopment Daren Gibson o planovima: Zaposliće 3.000 radnika

U novom turističkom gradu Luštica Bay, kada bude završen, radiće oko tri hiljade stalno zaposlenih, dok trenutno na projektu radi oko 600 ljudi, saopštio je izvršni direktor kompanije Luštica development Darren Gibson.

On je za Dan kazao da je Luštica Bay prepoznata kao izuzetno bitan projekat za turističku privredu, lii za privredu Crne Gore u cjelini.

“Ako uzmete u obzir veličinuprojekta i samu turističkuponudu u okviruprojekta, to značajno utičena poboljšanje kvaliteta ponude u državi, ali i cijelog regiona”, rekao je Gibson.

Kako je naveo, sa ukupnom investicijom od 1,1 milijardu eura može se pretpostaviti koliko je kompanija bitna za crnogorsku privredu, u smislu investicije.

“Kada pogledate samu veličinu, shvatite da smo mi najveći projekat ove vrste u jugoistočnoj Evropi i to vam daje sliku kolikosmo bitni i u crnogorskomkontekstu”, kazao je Gibson.

On je rekao da će u Luštica Bay, u sledećih nekoliko sedmica biti završeno i predato vlasnicima oko 50 novih rezidencijalnih objekata – apartmana, vila i gradskih kuća.

Check Also

Gradnja stanova u porastu, prodaja pala, cijene blago niže

U periodu epidemije koronavirusa (april, maj, jun) broj izdatih građevinskih dozvola za stambenu izgradnju duplo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *