Do kraja godine očekuje se 500 kruzera u Boki

Dodajte komentar

Kotor je već odavno prepoznat kao stanica kruzera koji obilaze Crnu Goru, tako su kruzeri odavno uobičajena slika u Bokokotorskom zalivu i njihov broj do kraja godine biće oko 500. Iako se u Kotoru još nije zahuktala plovna sezona, zbog sigurnosti, inspektori pomorske plovidbe su svakodnevno u stalnim kontrolama i patrolama.

Kako je za Skala radio kazao Željko Lopmar, inspektor sigurnosti pomorske plovidbe kotorske Lučke kapetanije, što se tiče jahti talas nautičke sezone se odavno zahuktao.

– Oko 20.000 jahti bi, po procjenama, trebalo da uplovi u crnogorske vode tokom ove godine. Za sada inspektori sigurnosti plovidbe ne dobijaju pozive od strane građana. Radijski sistem na Obosniku radi i od pomoći je inspektorima koji bilježe i ponašanja neodgovornih, čija plovila razvijaju veće brzine od propisanih i tako nanose štetu i obali i drugim plovilima. Sve u svemu mi smo spremni. Nemamo većih problema za sada i ne očekujemo ih – objašnjava inspektor Lompar.

Podsjećanja radi, posebno za moreplovce, dozvoljene brzine su 10 čvorova kroz Boku i šest čvorova u tjesnacima Kumbor i Verige.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *