Odobreno 2,7 milijardi kredita

Prema podacima Centralne banke (CBCG), banke su na kraju marta odobrile ukupno 2,75 milijardi eura kredita, što je za 2,3 odsto više na mjesečnom nivou, dok je u odnosu na mart prošle godine odobreno 9,9 odsto više kredita.

Odnos između kredita i depozita na kraju marta bio je niži u odnosu na isti mJesec prošle godine i iznosio je 0,85 odsto, navodi se u novom Biltenu CBCG.

Banke su po osnovu kredita najviše potraživale od privrede i stanovništva, 78,2 odsto. Ukupni depoziti su na kraju marta u odnosu na februar bili 0,1 odsto veći i iznosili su 3,24 milijarde eura, dok su na godišnjem nivou porasli 13,4 odsto. Oročeni depoziti činili su 37,5 odsto ukupnih, a oni po viđenju 61,7 odsto. Preostalih 0,8 odsto odnosilo se na sredstva na escrov računu.

Ukupni depoziti stanovništva na kraju marta iznosili su oko 1,23 milijarde eura, 0,1 odsto više nego u februaru, dok su u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasli devet odsto.

Check Also

Otvorena renovirana ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj ulici u Podgorici

Nakon uspješno realizovanih radova na adaptaciji objekta i njegovom opremanju, ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *