Na otpremnine čeka 3.000 radnika

Dodajte komentar

Na isplatu otpremnina i drugih potraživanja čeka još 3.000 radnika, kazao je direktor Fonda rada Kemal Đečević.

Prema njegovim riječima, najveći broj neobrađenih zahtjeva se odnosi na zahtjeve bivših zaposlenih Vunarskog kombinata Vunko iz Bijelog Polja i to čak 279 zahtjeva.

“Od predatih zahtjeva, za isplatu potraživanja na osnovu člana 23. Zakona o Fondu rada, preostalo je oko 3.000 zahtjeva, koji su u postupku obrade od stručne službe. Najveći broj neobrađenih zahtjeva se odnosi na zahtjeve bivših zaposlenih kod: Vunarski kombinat Vunko Bijelo Polje 279 zahtjeva, Fabrike celuloze i papira Berane 147 zahtjeva, Ti Titex Podgorica 128 zahtjeva, GK Titograd 123 zahtjeva. Zahtjevi će se rješavati u narednom periodu i u ovom trenutku nije moguće procijeniti koliko će biti zahtjeva koji ispunjavaju uslove propisane zakonom, niti potrebna sredstva za isplatu istih”, kazao je Đečević za Dnevne novine.

On ističe da su budžetom za 2018. godinu opredijeljena sredstva za isplatu potraživanja u iznosu od 1.801.901 eura.

“Od čega za otpremnine 1.251.900 eura, bivšim zaposlenima kojima je, do dana stupanja na snagu Zakona o radu, prestao radni odnos kod poslodavca usljed stečaja ili za čijim je radom prestala potreba zbog tehnoloških, ekonomskih i restrukturalnih promjena, po utvrđenim kriterijumima iz odluke o kriterijumima i načinu isplate potraživanja kod Fonda rada”, rekao je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *