Skupština razriješila viceguvernerku CBCG

Dodajte komentar
Radović

Skupština je danas glasovima vladajuće koalicije (DPS, SD i manjinske partije) i poslanice opozicije Draginje Vuksanović (SDP) smijenila Irenu Radović sa pozicije viceguvernera Centralne banke (CBCG) za kontrolu bankarskog sistema.

To je urađeno na predlog Savjeta CBCG koji je jednoglasno prihvatio inicijativu guvernera Radoja Žugića da se Radovićeva smijeni.

Za smjenu su glasala ukupno 42 poslanika, dok je protiv smjene Radovićeve bio Andrija Popović iz Liberalne partije. U trenutku glasanja u sali su bili još Raško Konjević i Ranko Krivokapić i z SDP-a i Miodrag Lekić iz Demosa, ali njih trojica nijesu glasali.

Poslanici vladajuće koaliciji nijesu ni riječ progovorili o smjeni Radovićeve, niti su bilo šta tim povodom pitali Žugića. Malobrojni predstavnici opozicije (SDP, Ujedinjena Crna Gora i nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović) zamjerili su Žugiću koji je u martu prošle godine, kad je predlagao Radovićevu, govorio o njenoj impresivnoj biografiji, dok sada iznosi teške optužbe o njenoj nestručnosti. Poslanici DF-a nijesu prisustvovali raspravi.

Žugić je kazao da je predlog o razrješenju Radović Savjet CBCG jednoglasno usvojio, pri čemu su ga inicirala dva člana Savjeta, a kasnije su se priključili i ostali članovi.

„Nema dileme da je to urađeno na način i u procesu maksimalno profesionalnog odnosa u pokušaju da se sačuva reputabilnost banke u mjeri mogućeg. Predlog prati i zapisnik sa sjednice Savjeta gdje ima više detalja zašto je Savjet to tako predložio. Riječ je o sedam uglednih građana koji su potpisali ovaj Predlog“, rekao je Žugić u Skupštini.

Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *