IHG grupa preuzela hotel Regent u Porto Montenegru

Dodajte komentar

Hotelska grupacija Interkontinental (IHG) je potvrdila uspješan završetak procesa preuzimanja većinskog paketa akcija hotelskog lanca Regent hotels & resorts. Shodno detaljnoj objavi iz marta 2018. godine, IHG će pozicionirati hotele Regent brenda kao vrhunac luksuznog segmenta kojeg IHG nudi i ubrzati njegov rast na globalnom nivou. Namjera IHG-a je da dugoročno razvija Regent brend, te da od postojećih šest hotela preraste u grupaciju koja će brojati preko 40 hotela u ključnim metropolama i rizort lokacijama. U Crnoj Gori radi hotel Regent Porto Montenegro.

IHG je već globalni lider u luksuznom segmentu sa svjetski najvećim eminentnim brendom Interkontinetal hotels & resorts. Pripajanje Regenta je usklađeno sa IHG-ovim fokusom na proširivanje svog uticaja na brzorastući segment luksuznog turizma vrijednog 60 milijardi dolara.

IHG iznajmljuje, upravlja ili posjeduje preko 5.300 hotela i skoro 800.000 soba u skoro 100 država svijeta sa oko 1.700 hotela koji su u najavi i ili izgradnji. Ova grupacija zapošljava preko 375.000 ljudi globalno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *