Bez amina Opštine nema privatizacije Budvanske rivijere

Dodajte komentar
Budva

Opštinski odbor SDP-a u Budvi ostaje čvrsto pri stavu da budućnost hotelske grupe (HG) „Budvanska rivijera“ ne treba da bude u pripremljenoj „asimetričnoj“ transformaciji po kojoj bi manjinski vlasnici dobili pet hotela koji danas posluju u okviru te državne kompanije, dok bi država dobila 100 odsto vlasništva na hotelima koji su izdati u višedecenijski zakup.

“Kako su se ponovo aktuelizovale namjere jednog od manjinskih akcionara, ističemo da podržavamo svaku investiciju u budvanski turizam i da ćemo pozdraviti svako novo otvoreno radno mjesto, novi hotel i podizanje kvaliteta turizma od kojeg živi najveći broj naših sugrađana. Međutim, država ovako planiranom privatizacijom ne bi dobila nijedan euro, a nekoliko stotina radnika, naših sugrađana, imali bi ugroženu egzistenciju budući da su kompanije koje su manjinski akcionari do sada u našem gradu gradile isključivo stanove za tržište”, naveo je član predsjedništva SDP Budva Jovo Perović.

Kako je istakao, zbog toga insistiraju da o tom pitanju saglasnost treba da da i Opština Budva jer se radi o imovini vrijednoj više od 200 miliona eura i o preko 400 porodica koje hljeb zarađuju radeći u najvećoj crnogorskoj hotelskoj grupi.

“”SDP će snažno insistirati da bilo koji aranžman koji bi se po pitanju HG Budvanska rivijera sklapao u ime Vlade mora dobiti i saglasnost Opštine jer se radi o najvrednijoj kompaniji i najvećem poslodavcu u našem gradu”, zaključio je Pejović.

Vlada je planirala da Budvansku rivijeru privatizuje podjelom u dva preduzeća, gdje bi državi ostali Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža, dok bi ostali hoteli pripali manjinskim akcionarima, koji su vlasnici 30 odsto kapitala hotelske grupe. U pitanju su Strateks i biznismen Miodrag Kostić.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *