“Zetatrans” dijeli preko 400.000 eura kroz dividendu akcionarima

Na Skupštini akcionara kompanije “Zetatrans” AD Podgorica, koja je održana 27.06.2018., proed redovnih tema koje se tiču usvajanja godišnjih i revizorskih izvještaja o poslovanju društva, akcionari su odlučili da se dio neraspoređena dobit u iznosu od 411.045 eura podijeli kroz dividendu, što iznosi 0,05 eura bruto za akciju.

Dividenda će se, kako je najavljeno, početi isplaćivati od 28.08.2018. godine, prenosom pripadajućeg iznosa na račune akcionara, a prema spisku akcionara iz Centralne Depozitarne Agencije na dan 27.06.2018. godine.

Akcionarima, pravnim i fizičkim licima van Crne Gore, dividenda će se isplaćivati po nalogu i instrukcijama  akcionara.

Za revizora za poslovnu 2018. godinu imenovana je revizorska kuća “KPMG” doo iz Podgorice.

Skupština je takođe izabrala i članove Odbora direktora, Ernesta Gortana (predsjednika Uprave koncerna Intereuropa), Marka Remsa (člana Uprave koncerna Interneuropa) i Matjaža Ujčića (šefa pravne službe u koncernu Intereuropa).

“Zetatrans” je osnovan 1965.godine, u Podgorici kao poslovno udruženje za drumski transport. Akcionarsko društvo “Zetatrans”, Logisticke usluge,od 16.01.2008. godine, postalo je član Intereuropa Grupacije, koncerna koji je vodeci ponudac logistickih usluga u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini sa tendencijim da postane vodeci ponudac usluga u jugoistocnoj Evropi.

Check Also

Njemački državljani i firme uložili u kupovinu nekretnina u Crnoj Gori najviše novca od svih stranaca

Njemački državljani i firme uložili su prošle godine u kupovinu nekretnina u Crnoj Gori najviše …

Leave a Reply

Your email address will not be published.