Njemci grade etno selo iznad Zelenike

Dodajte komentar
Herceg Novi

Advokatska kancelarija “Simrak” iz Herceg Novog u ime hercegnovske kompanije “Ferienanlage Luhmann Prahl Riesenberg Sander Beuermann” sa njemačkim kapitalom, dobila je građevinsku dozvolu od Ministarstva održivog razvoja za izgradnju etno sela u Sasovićima iznad Zelenike.

Ukupna bruto građevinska površina etno sela je 2.048 kvadrata. Kompleks će imati velnes centar bruto površine 124 kvadrata, fitnes centar površine 56 kvadrata, a za apartman tri lamele bruto površine 356,5 kvadrata, te glavni objekat koji se sastoji od podruma, prizemlja i jednog sprata ukupne površine 285,29 metara kvadratnih. Planirana je rekonstrukcija i dogradnja četiri objekta seoskog stanovanja. Prvi je restoran površine 142 kvadrata, drugi galerija i apartman površine 221,38 kvadrata, a sastojaće se od prizemlja i sprata, treći je recepcija površine 205,79 kvadrata, a četvrti objekat čine apartmani sa bruto površinom od 144,7 kvadrata, a sastoji se od prizemlja i sprata.

Planirana je rekonstrukcija i dogradnja vile površine 332 kvadrata, kao i izgradnja objekata od 65,4 i 58,4 kvadrata. Radovi će biti izvedeni prema glavnom projektu, koji je uradio vodeći projektant Jovica Rašović i kompanije “Rašović studio arhitekture”, Biro K, MB proing, Dovod, Sigma kompani i Cepting.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *