Arapaska energetska kompanija Masdar želi da investira u Crnu Goru

Dodajte komentar

Arapska kompanija Masdar, jedan od globalnih lidera u oblasti proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, zainteresovana je za investiranje u Crnu Goru.

Premijer Duško Marković sastao se danas sa glavnim izvršnim direktorom te kompanije Mohamedom Džamel Al Ramahijem i direktorom za region Jugoistočne Evrope Ahmedom Al Avadijem, gdje je istakao da je energetika jedna od strateških oblasti za valorizaciju resursa Crne Gore.

„Konsolidovali smo energetski sektor tako da EPCG može biti dobar i pouzdan partner za investitore u tu oblast. Imamo sve uslove za saradnju: povjerenje, razumijevanje i interes da razvijamo konkretne projekte. Zbog svega ovoga i zbog renomea i znanja koje donosite u Crnu Goru interes nam je da i vaša kompanija iskaže interes za energetske projekte poput gradnje elektrana na Morači i Komarnici“, dodao je Marković

Rukovodioci Masdara su zadovoljni dosadašnjim poslovanjem u Crnoj Gori, ocijenivši da su nakon sporazuma o preuzimanju polovine vlasništva Vjetroelektrane Krnovo od francuskog partnera Akio stekli dobra iskustva rada u našoj zemlji.

„Naše izvjesne investicije mogu da otvoriti vrata i investitorima u drugim oblastima“ , ekao je glavni izvršni direktor Masdara.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu igradnje solarne elektrane Briska gora u Ulcinju, kao i projektu „zelenog grada“ koji je ova kompanija razvila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koristeći moderne tehnologije u gradnji ekološki naprednog i energetski efikasnog naselja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *