Naslovne strane dnevnih novina za 27. jun – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Država nudi 3,3 miliona za imovinu Radoje Dakića

Uprava za imovinu ponudila je 3,3 miliona eura za imovinu bivše podgoričke fabrike “Radoje Dakić”. Ponuda se odnosi na dio za objekte koji su namijenjeni za kulturu, zdravstvo i osiguranje. Zastupnik radnika fabrike, Milan Vukčević, kazao je da je čudno što je država jedini kupac imovine vrijedne ukupno 60,03 miliona i upozorio da se raspodjela ponovo obavlja nepravedno.

Spremni za zaduženje zbog projekta Luštica

Akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) juče su na Skupštini akcionara potvrdili spremnost kompanije za kreditno zaduženje iz kojeg će se finansirati izgradnja energetske infrastrukture za projekat Luštica, saopšteno je iz kompanije. Na sjednici je odlučeno i da se prošlogodišnja neto dobit od 4,7 miliona eura doda neraspoređenoj dobiti iz prethodnih godina.

ROK ZA LEGALIZACIJU OBJEKATA OSTAJE 15. JUL

Krajnji rok za legalizaciju bespravno podignutih objekata na teritoriji Crne Gore ostaje 15. jul i on neće biti produžen eventualnim izmjenama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, kategorični su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. U slučaju da elaborat premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta nije ovjeren, ali vlasnik objekta ima dokaz iz katastra da ga je predao, ovaj dokument može biti dostavljen u roku od tri mjeseca.

Dan

Država garant za kredit od 20 miliona

Akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) usvojili su na jučerašnjoj skupštini odluku o kreditnom zaduženju za finansiranje izgradnje energetske infrastrukture za projekat na Luštici u iznosu od 20 miliona eura. Za taj kredit garancije je, shodno Zakonu o budžetu za 2018. godinu, izdala država.

Budžetu prijeti milionska šteta

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je presudu u korist podgoričke građevinske kompanije KIPS, prema kojoj im je Crna Gora povrijedila više konvencijskih prava, zbog čega se država može suočiti sa višemilionskom naknadom štete ukoliko ne postigne sa KIPS-om sporazum o tom pitanju. Vlasnik KIPS-a Risto Drekalović pokrenuo je prije 12 godina postupak pred Evropskim sudom zato što mu je bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša 2005. stopirao gradnju velikog trgovačkog centra na Starom aerodromu.

Bez troškova obrade kredita

NLB banka je inovirala ponudu za penzionere unaprijedivši NLB srebrni kredit koji klijenti i dalje mogu obezbijediti uz polisu osiguranja života koju im obezbjeđuje banka, bez troška i bez uvida u zdravstveni karton.

Pobjeda

U oktobru počinje gradnja nove fabrike

Nakon požara u fabrici Mesoprometa u Bijelom Polju krajem aprila, kompanija je stala na noge i proizvodnja se odvija nesmetano, kazao je vlasnik ove kompanije Hilmija Franca. – Proizvodnju nijesmo prekidali skoro nijednoga dana. Cilj nam je bio da zadržimo tržište i uspjeli smo da zadržimo 95 odsto rekao je Franca Televiziji Pink M i najavio gradnju nove fabrike u oktobru.

Probijena desna cijev tunela Vežešnik

Radnici Bemaksa probili su desnu cijev tunela Vežešnik, saopšteno je Pobjedi iz ove građevinske kompanije. Toje tunel broj dva na prioritetnoj dionici autoputa Bar Boljare. Građevinska dozvola za ovaj tunel je izdata 13. aprila prošle godine, kada su počeli i pripremni radovi. Dužina tunela Vežešnik po cijevi iznosi 2,5 kilometara.

Rok za legalizaciju ostaje 15. jul

Ministar turizma Pavle Radulović kazao je juče da rok za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata nije produžen, nego ističe 15. jula.On je u parlamentu, koji je završio raspravu o izmjenama zakona o planiranju i izgradnji, zamolio građane da “ne obraćaju pažnju na naslove u nekim medijima da je produžen rok za legalizaciju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *