Zetagradnja dobila saglasnost za gradnju na placu bivšeg DKP-a

Dodajte komentar

Zetagradnja će na prostoru nekadašnjeg Duvanskog kombinata graditi dvoetažnu podzemnu garažu, na parceli gdje ova kompanija već pravi stambeno poslovni kompleks.

Vrijednost investicije je 1,7 miliona eura. Zetagradnja, podgoričkog biznismena Blagote Radovića, dobila je saglasnost na idejno rješenje garaže od glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića.

Bruto površina podzemne dvoetažne garaže je 10.640 kavdrata, a ukupno je predviđeno 414 parking mjesta u ovoj garaži. Na ovoj urbanističkoj parceli nijesu planirana parking mjesta, pošto je predviđena izgradnja jedinstvene podzemne garaže ispod cijelog kompleksa.

Izgradnja garaže planirana je u sedam faza, a ostalih objekata ovog kompleksa u osam faza. Lokacija zauzima ukupnu površinu od 42.416 kvadrata. Do garažnog prostora dolaziće se sa dvije ulazno-silazne rampe iz Ljubljanske i Ulice Marka Radovića.

Zetagradnja je prošlog ljeta srušila DKP. Plac je kupila za 7,3 miliona eura, jer joj je oprošteno 5,9 miliona eura pošto je imovinu preuzela sa zakašnjenjem.

Stečajni postupak nad DKPom je pokrenut 25. maja 2010. na prijedlog Elektroprivrede, zbog duga za struju od 98.000 eura. Nedavno je Vrhovni sud presudio da je prodaja imovine DKP-a bila u skladu sa zakonom.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *