Montenegroberza: Najviše se trgovalo akcijama Jugopetrola

Na Montenegroberzi je u protekloj sedmici ostvareno 116.693 eura prometa, kroz 60 zaključenih transakcija, a najviše se trgovalo akcijama Jugopetrola.

Trgovinom akcija Jugopetrola ostvaren je promet u iznosu od 48.599 eura, a akcijama Instituta “Simo Milošević 30.638 erura. Među prve tri kompanije čijim se akcijama najviše trgovalo našla se i Elektroprivreda, sa prometom od 14.623 eura.

“Indeks MNSE10 je u prethodnoj nedjelji zabilježio rast vrijednosti od 5,91 odsto i u petak se našao na nivou od 780,73 poena”, rečeno je Vikend novinama u Montenegroberzi.

Kada su u pitanju kompanije čijim se akcijama trgovano, najveći rast cijene u iznosu od 22,48 odsto zabilježile su dionice Poslovno Logističkog Centra Morača. Najveći pad cijene u iznosu od 8,26 odsto imale su akcije Port of Adria.

Index MONEX je u prethodnoj nedjelji zabilježio rast vrijednosti od 4,31 odsto i posljednjeg dana trgovanja našao se na nivou od 10.008,88 poena.

Kada su u pitanju fondovi, trgovalo se akcijama Zatvorenog investicionog fonda Trend, Zatvorenog investicionog fonda Euro-fond, akcijama Otvorenog investicionog fonda Trend, kao i akcijama Otvorenog investicionog fonda HLT.

Check Also

Predsjednik Saudijske nacionalne banke podnio ostavku zbog bankrota Credit Suisse

Predsjednik Saudijske nacionalne banke podnio je ostavku iz “ličnih razloga” pošto su njegove izjave oko …

Leave a Reply

Your email address will not be published.