Montenegroberza: Najviše se trgovalo akcijama Jugopetrola

Dodajte komentar

Na Montenegroberzi je u protekloj sedmici ostvareno 116.693 eura prometa, kroz 60 zaključenih transakcija, a najviše se trgovalo akcijama Jugopetrola.

Trgovinom akcija Jugopetrola ostvaren je promet u iznosu od 48.599 eura, a akcijama Instituta “Simo Milošević 30.638 erura. Među prve tri kompanije čijim se akcijama najviše trgovalo našla se i Elektroprivreda, sa prometom od 14.623 eura.

“Indeks MNSE10 je u prethodnoj nedjelji zabilježio rast vrijednosti od 5,91 odsto i u petak se našao na nivou od 780,73 poena”, rečeno je Vikend novinama u Montenegroberzi.

Kada su u pitanju kompanije čijim se akcijama trgovano, najveći rast cijene u iznosu od 22,48 odsto zabilježile su dionice Poslovno Logističkog Centra Morača. Najveći pad cijene u iznosu od 8,26 odsto imale su akcije Port of Adria.

Index MONEX je u prethodnoj nedjelji zabilježio rast vrijednosti od 4,31 odsto i posljednjeg dana trgovanja našao se na nivou od 10.008,88 poena.

Kada su u pitanju fondovi, trgovalo se akcijama Zatvorenog investicionog fonda Trend, Zatvorenog investicionog fonda Euro-fond, akcijama Otvorenog investicionog fonda Trend, kao i akcijama Otvorenog investicionog fonda HLT.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *