NLB: Neto dobit 6 miliona eura

Dodajte komentar

Na redovnoj sjednici Skupštine akcionara, održanoj 14. juna, 2018. godine, NLB Banka AD Podgorica je konstatovala odlične rezultate ostvarene u 2017. godini, kao i u prvom kvartalu 2018. godine.

Na održanoj sjednici je zaključeno da je NLB Banka AD Podgorica u 2017. godini ostvarila neto dobiti u iznosu od 6 miliona eura, uz rezultat prije rezervacija u iznosu od 9,8 miliona eura čime je nastavila trend stabilnog poslovanja. Dobre rezultate ostvarene u prethodnim godinama banka je potvrdila isplatom redovne i vanredne dividende u ukupnom iznosu od 16 miliona eura.

Koeficijent adekvatnosti kapitala, i pored isplate dividende, ostao je značajno iznad zakonskog minimuma te je na kraju 2017. godine iznosio 14,9% (zakonski minimum 10%). Banka je bila usmjerena na poboljšanje kvaliteta portfelja, a uz aktivan pristup rješavanju nekvalitetnih kredita, koji su smanjeni za 43,9%, ostvaren je i rast baze kvalitetnih kredita za 10,5%.

“NLB Banka AD Podgorica iz godine u godinu unapređuje način poslovanja i ostvaruje zavidne rezultate. U 2017. godini uspjeli smo da ispunimo zacrtane ciljeve i sačuvamo lidersku poziciju u zemlji. U kontinuitetu uvodimo inovacije u svoje poslovne procese, kako bi ih učinili efikasnijim te pravovremeno i kvalitetno odgovorili na potrebe klijenata i opravdali njihovo povjerenje. Poslujući na zadvoljstvo svih aktera okruženja u kom poslujemo, nastavićemo da podržavamo budući ekonomski razvoj Crne Gore i doprinosimo zajednici i van finansijskih okvira.” ispred Uprave banke izjavio je Martin Leberle, glavni izvršni direktor u NLB Banci u Podgorici.

U prethodnoj godini uspješno je, kako su kazali iz banke, realizovan niz infrastrukturnih i aplikativno – tehnoloških projekata, u cilju obezbjeđenja veće sigurnosti cjelokupnog informacionog sistema i pružanja kvalitetnije usluge klijentima, u skladu sa njihovim zahtjevima i potrebama.

“NLB Banka će nastaviti da realizuje strateški važne ciljeve za razvoj i unapređenje poslovanja. Optimizacija poslovnih procesa je postavljena kao prioritetni cilj za 2018. godinu. NLB Banka već četvrtu godinu zaredom ostvaruje pozitivan stabilan rezultat a gotovo svi finansijski cijevi su premašeni, uz upotrebu isključivo vlastitih sredstava, čime u kontinuitetu nastoji da bude pouzdan partner za svoje akcionare, partnere i klijente”, zaključili su iz NLB-a

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *