NLB Banka uručila donaciju porodilištu u Beranama

Dodajte komentar

NLB Banka je, u okviru kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje”, uručila donaciju porodilištu u Beranama, u ukupnoj vrijednosti od 5.500 €. Donirana novčana sredstva su iskorišćena za nabavku monitora, aspiratora, potrebnih aparata za kiseoničku terapiju i neonatalni ambubalon, koji će značajno olakšati svakodnevne aktivnosti osoblju u porodilištu a majkama i bebama pružiti njegu i sigurnost koja im je u prvim zajedničkim danima neophodna.

“Ovom donacijom želimo da podržimo novi život i obezbijedimo bolje uslove za bebe, buduće majke, ali i za osoblje. Zaista vjerujemo da mali koraci mijenjaju svijet na bolje, pa dajući svoj doprinos, koračamo u bolju budućnost. Smatramo da je ova akcija višestruko značajna za čitavo društvo i u budućnosti ćemo sigurno nastaviti da usmjeravamo donacije u ovom pravcu.” izjavio je Zvonko Labudović, vođa NLB poslovnice u Beranama prilikom uručenja donirane opreme.

Ovu priliku iskoristio je i dr Budimir Dabetić, direktor Opšte bolnice u Beranama da se u svoje lično ime i ime zaposlenih u porodilištu zahvali: ”Ova donacija je od velikog značaja za našu ustanovu. Zahvalni smo timu NLB Banke koji je prepoznao ovu potrebu i iskazao važnost donacije. U Opštoj bolnici Berane se na godišnjem nivou porodi oko 850 žena, pa će nova oprema omogućiti konforniji rad zaposlenima, a samim tim i pacijentima, s toga je ova donacija od velike važnosti.

“Banka će tokom 2018. godine nastaviti sa kampanjom podrške porodilištima u Crnoj Gori, kojoj će se pridružiti i klijenti putem sakupljanja sredstava u NLB filijalama. U svom opredjeljenju da bude aktivan član zajednice, NLB Banka kroz društveno odgovorno poslovanje nastoji da podrži i organizuje što više aktivnosti ovog tipa i dio svojih sredstava namijenjenih za pomoć i podršku, uvijek usmjeri ka onima kojima je pomoć najpotrebnija”, saopštili su iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *