Asocijacija menadžera Crne Gore formirala odbor za digitalno poslovanje

Dodajte komentar

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) formirala je Odbor za digitalnu transformaciju, koji će kontinuirano djelovati u pripremi crnogorskih kompanija za neminovni prelazak na digitalno poslovanje i realizovati aktivnosti u cilju promocije te oblasti.

“Zadatak odbora je da realizuje aktivnosti u cilju promovisanja digitalne transformacije i edukacije menadžera i ostalih donosilaca poslovnih odluka”, piše u saopštenju AMM.

Izvršni odbor Asocijacije je donio odluku realizujući svoje strateške aktivnosti na poslovima promovisanja dobrih i neophodnih menadžerskih vještina praćenjem razvojnih trendova u svim sferama društvenog i privrednog života, a koristeći sinergiju postojećih i dostupnih znanja iz oblasti ICT i digitalne ekonomije. Odbor će, kako se dodaje, kontinuirano djelovati u pripremi crnogorskih kompanija za neminovni prelazak na digitalno poslovanje.

Za predsjednika Odbora za digitalnu transformaciju izabran je generalni direktor Čikoma Vladan Tabaš, dok su članovi tog tijela izvršni direktori Visola Sanja Laban, ZZI Jelena Milojković, Finans plusa Dražen Raičković, samostalni ICT konsultant Stevan Ljumović, kao i menadžer Dmitar Ćulafić. Za sekretara odbora imenovana je Katarina Savković.

Iz AMM-a smatraju da digitalna transformacija ne može da prevaziđe ekonomski i društveni jaz, ali njena primjena može da ubrza njegovo smanjenje.

“U skladu sa odlukom izvršnog odbora AMM-a, Odbor za digitalnu transformaciju je održao konstitutivnu sjednicu na kojoj je donio akcioni plan”, naveli su u saopštenju.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *