Ništa od protesta zbog poskupljenja goriva

Dodajte komentar

Protest zbog visokih cijena goriva u Crnoj Gori je juče u potpunosti izostao. Prošli put je u mnogim gradovima nezadovoljstvo zbog visokih cijena goriva iskazano zaustavljanjem automobila pored većih saobraćajnica, dok juče niko nije zaustavio, a kamoli ugasio svoj automobil na nekoj odranije dogovorenih lokacija.

U Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju, Herceg Novom, gdje su novinari “Dana” bili, niko nije zaustavio automobile niti blokirao saobraćajnice. Podsjetimo, 10. juna su u gotovo svim gradovima blokirali saobraćajnice, osim u Podgorici. Ovaj put, međutim, nikoga nije bilo na Skveru u Nikšiću, niti na Ribarevinama, u Bijelom Polju, a ista situacija je bila i u Herceg Novom.

U Podgorici se saobraćaj u devet sati neometano obavljao, čak ni gužve u to vrijeme nije bilo, a kamoli blokade.

Ovaj protest je organizovan putem fejsbuk grupe “Protest zbog prevelike cijene goriva” po ugledu na proteste koji su organizovani u regionu. U tim država su protesti trajali po nekoliko dana i blokade su izazvale velike gužve i zastoje, a u BiH su uspjeli da izdejstvuju minimalno smanjenje cijene goriva od 2,5 centi po litru.

U Crnoj Gori, međutim, na ulicama nije bilo ni organizatora koji se kriju iza fejsbuk grupe, a koji nijesu previše komunikativni u odnosu sa medijima. Kad je organizacija takva, onda nije ni čudo da je i odziv građana bio nikakav.

Novinaru “Dana” juče su samo kazali: “Biće bolje, samo se strpite”.

Nove cijene goriva biće određene 25. juna. Trenutno je litar benzina 1,44 eura, odnosno 1,41 euro, dok je litar eurodizela 1,3 eura. Cijene su u ovoj godini skočile 13 do 16 centi, a od 2016. godine za 36 do 48 centi.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *