Ovo su kompanije koje su najviše poslovale sa državom

Portal Analitika, pozivajući se na Izvještaj o javnim nabavkama, objavljuje spisak od 14 kompanija koje su dobile milionski vrijedne poslove u poslu sa državom. Kao i prethodnih godina, u pitanju su kompanije koje se bave trgovinom ljekova, građevinskim poslovima ali se i pojavljuju se firme avio i elektro struke.

Prva na listi je kompanija „Glosarij“ koja se bavi trgovinom ljekova, koja je sa državom sklopila poslove vrijedne 26,6 miliona eura. Druga je, crnogorskoj javnosti malo poznata građevinska kompanija Euro-Asfalt iz BiH sa 19,7 miliona dok je na trećem mjestu Fidija, koja je sa državom sklopila poslove vrijedne 12,2 miliona.

Među prvih deset su i kompanije: Tehnoput, Erlang, Farmerga, ZRE Gdansk,Met & Alu Plast, Simes Saga i Mehanizacija i Programat.

nteresantno je da se na listi pojavljuju firme iz Evropske unije poput polsjke kompanije ZRE Gdansk.

Vrijednost javnih nabavki u 2017. godini je iznosila 522,6 miliona eura što je 14,36 odsto više nego prethodne godine,pokazuju zvanični podaci.

“Naručioci su pritom sklopili 6.185 ugovora za nabavku roba, usluga i radova. Prosječna vrijednost ugovora je 84.500 eura, piše u Izvještaju o javnim nabakama. Na listi naručilaca se nalazi 620 obveznika Zakona o javnim nabavkama.

Izvor: Portal Analitika

Check Also

Pandemija pogoršala fiskalnu poziciju

Fiskalna pozicija Crne Gore, koja je bila pogoršana i prije korona virusa, zbog velikih infrastrukturnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *