Montenegr Airlines neće povećavati cijene karata

Dodajte komentar

Iako su neke svjetske aviokompanije najavile da će podići cijene karata zbog rasta troškova za gorivo, iz Montenegroerlajnza (MA) uvjeravaju da to neće raditi.

Nacionalni avioprevoznik Montenegroerlajnz u ovom trenutku ne planira povećanje cijene karata, iako je u aprilu cijena nafte na svjetskom tržištu skočila više od osam odsto i dosegla najviši nivo od kraja 2014. godine.

Pročitaj još: Montenegro Airlines među najskupljim avioprevoznicima na svijetu

“MA je tokom prošle godine plaćao prosječnu cijenu goriva 12,5 odsto više u odnosu na 2016. godinu. I u takvim uslovima kompanija nije posegla za povećanjem cijena svojih usluga, već je uvećanje troškova za gorivo kompenzovala optimalnim planiranjem broja letova tokom 2017. godine, kao i smanjenjem ostalih fiksnih i direktnih operativnih troškova, ali sve u mjeri koja ne ugrožava bezbjednost putnika, posade i flote. Uprkos tome MA je u prošloj godini ostvario dva i po puta bolji poslovni rezultat u odnosu na 2016. godinu. U kompaniji ćemo se zasad držati tog modela i, naravno, pomno ćemo pratiti dešavanja na tržištu i shodno situaciji donijećemo najbolju poslovnu odluku za kompaniju i naše korisnike”, kazali su „Danu” iz MA.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *