Telenor banka zvanično u rukama PPF grupe

1 komentar

Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji 100 odsto vlasništva Telenor banke češkoj investicionoj PPF grupi.

Sticanje većinskog vlasništva u Telenor banci od PPF grupe uslovljeno je korporativnim i regulatornim saglasnostima Narodne banke Srbije, što je najvažniji korak u daljem procesu, kao i Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije i Agencije za zaštitu konkurencije Republike Crne Gore, navodi se u saopštenju Telenor banke.

PPF je najveća investiciona grupa u centralno – istočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, poput bankarstva i potrošačkih finansijskih usluga, telekomunikacija, nekretnina i biotehnologije.

Telenor banka dio je Telenor grupe, mobilnog operatora.

Telenor je u septembru 2014. otvorio Telenor banku, prvu onlajn banku u Srbiji, koja trenutno broji više od 390.000 korisnika.

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio da ne očekuje drastične promjene kada je riječ o zaposlenima u Telenoru. “Ne vjerujem da će tu biti bilo kakvih otpuštanja, ali sam siguran da će biti novih investicija”, rekao je Ljajić.

Norveški Telenor kupio je u julu 2008. srpsku kompaniju mobilne telefonije Mobi 63, uz licencu za drugog mobilnog operatera za 1,513 milijardi eura.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • pa kakav su los rezultat sa veoma losim timom ostvarili, prepunim sujeta i premalo znanja i spremnosti da se ocisti i sredi institucija a potpom razvija, i treba novi investitor da nadje bolji poslovni model i uspije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *