Radule Raonić novi izvršni direktor Societe Generale Montenegro banke

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa menadžmentom Societe Generale Montenegro banke, koga su predstavljali dr Milorad Katnić, predsjednik Borda direktora, Miroslav Hiršl, glavni izvršni direktor i Radule Raonić, izvršni direktor za komercijalne poslove.

Predstavnici SGME banke upoznali su guvernera sa ostvarenim rezultatima poslovanja i daljim planovima grupacije, kao i sa planiranim promjenama u korporativnom upravljanju.

SGME je, u prva četiri mjeseca tekuće godine, ostvarila profit u iznosu od 4,2 miliona eura. Po nivou ukupnih kredita, ova banka je vodeća u odnosu na ostale koje posluju u Crnoj Gori, dok je na drugoj poziciji, kada je riječ o iznosu ukupne aktive i depozita. Nivo NPL-a u ovoj banci je ispod prosjeka na nivou sistema.

Predstavnici SGME informisali su guvernera i o planiranim kadrovskim promjenama unutar banke. Naime, zbog premještaja g. Hiršla na novu poziciju unutar Societe Generale grupacije, za novog glavnog izvršnog direktora SGME banke biće predložen aktuelni direktor za komercijalne poslove, g. Radule Raonić.

Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo predočenim rezultatima koji potvrđuju da se ova banka izdvaja kao jedan od lidera na bankarskom tržištu Crne Gore.

Dogovoren je nastavak saradnje SGME banke i CBCG, na planu daljeg jačanja stabilnosti i sigurnosti sistema, uz puno poštovanje bankarskih standarda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *