Air France za 220 miliona funti preuzima 31 posto Virgin Atlantica

Dodajte komentar

Air France i KLM će za 220 miliona funti preuzeti 31 posto Virgin Atlantica čime ovi avio-prevoznici žele da prošire upravljačke, komercijalne i operativne uslove na prekoatlantskim letovima.

Sprovođenjem ove zajedničke saradnje Air France i KLM će za 220 milijuna funti preuzeti 31 posto Virgin Atlantica koji je u vlasništvu Virgin grupe poznatog poduzetnika Sir Richarda Bransona. Istovremeno će Virgin Group zadržati 20 posto vlasništva i predsjedavajuću poziciju u Virgin Atlanticu dok će Delta Air Lines zadržati svojih 49 posto udjela.

Air France-KLM, Delta i Virgin Atlantic će koordinirati sve aktivnosti kako bi dobili potrebna regulatorna odobrenja.

Cilj proširenja zajedničke saradnje je biti najbolji izbor za putnike koji putuju preko Atlantskog okeana nudeći optimalnu mrežu ruta, najbolje redove letjenja, konkurentne cijene i najbolje pogodnosti za česta putovanja, uključujući mogućnost zarade i otkupa milja preko svih prevoznika. Premium putnici će takođe imati posebne pogodnosti kod smještaja u objektima na ključnim aerodromima kako bi se poboljšala povezanost i pristup svim salonima aerodroma svakog prevoznika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *