Uber najavio iznajmljivanje e-bicikala i e-automobila u Berlinu

Uber je ekskluzivno najavio širenje svoje usluge električnih bicikala JUMP u Evropi. Usluga iznajmljivanja bicikala JUMP bit će dostupna u Berlinu prije ljeta, a nakon toga će se proširiti i u druge evropske gradove, poručili su iz Ubera.

Osim toga, Uber će ove godine u njemačkom glavnom gradu predstaviti i UberGREEN, uslugu prevoza u električnim automobilima.

Uslugu JUMP najavio je generalni direktor Ubera Dara Khosrowshahi na berlisnkoj tehnološkoj konferenciji Noah. Ova usluga mogla bi zamijeniti neka klasična putovanja Uberovim automobilima i poboljšati mobilnost u gradovima, poručio je. JUMP je inače startup kojeg je Uber preuzeo u aprilu ove godine, što je bila i prva akvizicija nove uprave na čelu s Khosrowshahijem.

U Berlinu inače već rade tri slične platforme za iznajmljivanje bicikala, OBike, Mobike te LimeBike, od kojih samo posljednji nudi i električne bicikle.

Osim toga, Uber će u Berlinu pokrenuti i uslugu UberGREEN u sklopu koje će se moći naručiti vožnja isključivo električnim automobilima. Obje inicijative pokazatelj su “novog Ubera”, rekao je Khosrowshahi, kompanije koja na nova tržišta želi da uđe kroz partnerstva i dijalog, te nastavi da demokratizuje tržište prijevoza.

Check Also

Prosječna zarada u junu 530 eura

Prosječna zarada (bruto) u junu u Crnoj Gori iznosila je 792 eura, dok je prosječna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *