Novih 880 smještajnih jedinica sa četiri i pet zvjezdica u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Crna Gora bi, prema očekivanjima, ove godine trebalo da dobije 880 novih smještajnih jedinica kategorije četiri i pet zvjezdica, rečeno je Dnevnim novinama u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

U ovom Vladinom resoru ističu da je turistička ponuda tokom ove godine već obogaćena sa nekoliko hotela visoke kategorije, koji su otvoreni na primorju i u Podgorici.

“Hotel Perla Residence, kategorije četiri zvjezdice, koji raspolaže sa 28 apartmana i 65 kreveta, otvoren je u Podgorici. Otvoren je i renovirani bivši hotel Rivijera u Njivicama, sada pod brendom grupacije Iberostar. Ovaj hotel nakon adaptacije ima četiri zvjezdice, a sastoji se od tri zgrade, sa ukupno 190 smještajnih jedinica i 376 kreveta”, ukazali su u Ministarstvu.

Još jedan hotel brenda Iberostar biće, kako dodaju, uskoro otvoren u Perastu. Renovirani hotel Jadran imaće pet zvjezdica i raspolagaće sa 133 smještajne jedinice i 250 kreveta. Nedavno je otvoren i hotel Holiday Village Montenegro u Ulcinju, koji je u zakup dobila kompanija Karisma. Hotel ima četiri zvjezdice, 257 smještajnih jedinica i 834 ležaja.

“Radovi na hotelu Chedi, prvom u okviru projekta Luštica Bay, su u poodmakloj fazi i uskoro se očekuje otvaranje. Ovaj hotel će raspolagati sa 110 soba kategorije pet zvjezdica. Tokom ovog mjeseca očekuje se i otvaranje turističkog naselja sa pet zvjezdica u Dobroti, sa 89 smještajnih jedinica i oko 250 kreveta. Radi se i na adaptaciji i rekonstrukciji hotelskog rizorta Lazaret u Herceg Novom, koji će imati 24 smještajne jedinice kategorije pet zvjezdica”, naveli su u Ministarstvu, naglašavajući da se očekuje i otvaranje novih hotela u Budvi i Tivtu.

Ministarstvo je tokom 2016. i 2017. izdalo 68 mišljenja na tehničku dokumentaciju projekata hotela visoke kategorije, a predračunska vrijednost svih radova iznosi više od 350 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *