Naslovne strane dnevnih novina za 6. jun – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Broj putnika MA veći za trećinu

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) prevezao je u maju 52.575 putnika, što je 11.105 ili 27 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Iz kompanije su kazali da je rast zabilježen u redovnom i čarter saobraćaju.

CBCG zadovoljna Addiko bankom

Centralna banka (CBCG) zadovoljna je pozitivnim trendovima koji su karakterisali poslovanje Addiko banke u prethodnoj godini, što je stvorilo kvalitetnu osnovu za dalji rast i jačanje te banke, ocijenio je guverner CBCG Radoje Zugić. On se juče sastao sa glavnim izvršnim direktorima Addiko Banke, iz Beča i Podgorice, Razvanom Munteanuom i Kristofom Šonom.

Auto-put će se graditi po modelu javno-privatnog partnerstva

Javno-privatno partnerstvo je model preko kojeg će se tražiti partneri za nastavak realizacije dionica auto-puta Bar-Boljare, prvenstveno od Mateševa do Andrijevice, a zatim i do granice sa Srbijom, saopštila je državna sekretarka u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angelina Živković.

Dan

Prevezli 169,5 hiljada putnika

Montenegroerlajnz (MA) u maju je prevezao 52,58 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je 27 odsto više nego u istom periodu prošle godine. MA je u maju na 15 destinacija u redovnom saobraćaju prevezao 47,42 hiljade putnika, 8,58 hiljada više nego u istom periodu prošle godine. Destinacije koje su zabilježile najveći rast su Kopenhagen sa faktorom popunjenosti putničke kabine od 79 odsto, zatim London sa 76 odsto, Lion 75 odsto, Tivat i Beograd 75 odsto i Frankfurt i Pariz sa 73 odsto piše u saopštenju MA.

Rok za loše kredite produžen godinu

Skupštinski Odbor za ekonomiju predložio je parlamentu da usvoji predlog izmjene zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama, što podrazumijeva produžetak njegovog važenja još godinu. Pomoćnik ministra finansija Aleksandra Popović je podsjetila da je parlament taj zakon usvojio 2015. godine, sa izmjenama i dopunama u prošloj godini.

Traže finansijere za ostale dionice

Javno-privatno partnerstvo je model preko kojeg će se tražiti partneri za nastavak realizacije dionica autoputa Bar-Boljare, prvenstveno od Mateševa do Andrijevice, a zatim i do granice sa Srbijom, kazala je državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja Angelina Živković.

Pobjeda

Traže pojašnjenja poskupljenja goriva

Predsjedništvo Socijalnog savjeta juče je odlučilo da od ministarstava ekonomije i finansija zatraži pojašnjenja oko najnovijeg povećanja cijena goriva u Crnoj Gori. Nakon dobijenih odgovora odlučiće na koji način će reagovati, odnosno da li će sazvati posebnu sjednicu Savjeta povodom ovog problema saopšteno je juče Pobjedi iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Beograd kandiduje autoput do Crne Gore

Javno-privatno partnerstvo je model preko kojeg će se tražiti partneri za nastavak izgradnje autoputa Bar Boljare, prvenstveno od Mateševa do Andrijevice, a zatim i do granice sa Srbijom, reklaje državna sekretarka u Ministarstvu saobraćaja Angelina Živković na konferenciji o javno-privatnim partnerstvima u Beogradu.

Zaustaviti gradnju u Porto Skadar lejku

Neformalno udruženje građana Virpazara uputilo je juče apel i peticiju predsjedniku Skupštine, Vlade i Delegaciji EU u kojem traže da se zaustavi gradnja na Skadarskom jezeru, odnosno Mihailovićima. “Tražimo da preduzmete hitne akcije za očuvanje jednog od posljednjih evropskih netaknutih prirodnih područja nacionalnog parka Skadarsko jezero”, navodi se u peticiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *