Guverner Žugić razgovarao sa predstavnicima Addiko banke

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić sastao se danas sa novoimenovanim glavnim izvršnim direktorom Addiko Bank AG Beč, Razvanom Munteanuom i glavnim izvršnim direktorom Addiko Bank AD Podgorica. Kristofom Šonom.

Kako je saopšteno nakon sastanka, predstavnici Addiko banke, koja djeluje kroz šest banaka i njihovih ekspozitura u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, istakli su da je crnogorsko tržište, iako najmanje u njihovom portfoliju, za grupaciju veoma značajno i da su njihovi planovi usmjereni na dalje snaženje tržišne pozicije i dodatno povećanje efikasnosti poslovanja. G. Munteanu je istakao da je ova banka fokusirana na poslovanje sa stanovništvom, kao i na pružanje podrške privredi, posebno mikro i malim preduzećima.

Guverner Žugić je saopštio da je CBCG zadovoljna pozitivnim trendovima koji su karakterisali poslovanje Addiko banke u prethodnoj godini, što je stvorilo kvalitetnu osnovu za dalji rast i jačanje ove banke.

„Posebno cijenimo podršku koju bankarski sektor u Crnoj Gori pruža privredi i, na taj način, doprinosi valorizaciji naših resursa i dinamiziranju privrednog rasta“, istakao je Žugić.

Sagovornici su dogovorili dalje unapređenje saradnje i komunikacije, a sve u cilju primjene zdrave bankarske prakse i efikasnog i uspješnog poslovanja, što će doprinijeti ostvarenju zajedničkih interesa, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema i očuvanja finansijske stabilnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *