Broj putnika Montenegro Airlinesa veći za trećinu

Dodajte komentar

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) prevezao je u maju 52.575 putnika, što je 11.105 ili 27 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Iz kompanije su kazali da je rast zabilježen u redovnom i čarter saobraćaju.

“MA je u maju na 15 destinacija u redovnom saobraćaju prevezao 47.420 putnika, 8.580 više nego u istom periodu prošle godine. Destinacije koje su zabilježile najveći rast su Kopenhagen sa faktorom popunjenosti putničke kabine od 79 odsto, zatim London sa 76 odsto, Lion 75 odsto, Tivat Beograd 75 odsto i Frankfurt i Pariz sa 73 odsto”, naveli su u kompaniji.

MA je u prvih pet mjeseci ove go dine prevezao ukupno 169.540 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je devet odsto više nego u istom periodu prošle godine i u skladu je sa ovogodišnjim biznis planom.

“Ostvareni rezultati pokazuju da odgovoran i posvećen rad na realizaciji strategije razvoja i ostvarenju zacrtanih ciljeva, u skladu sa biznis planom za ovu godinu, daju prave rezultate”, kazao je izvršni direktor MA Živko Banjević, koji je demantovao pisanje dijela medija da su cijene crnogorske avio-kompanije najveće uregionu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *