Vlada zatvorila Stalnu misiju Crne Gore pri STO

Dodajte komentar

U cilju racionalizacije diplomatske mreže i troškova po tom osnovu, Vlada je donijela Odluku o zatvaranju Stalne misije Crne Gore pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) u Ženevi.

„U raspravi je istaknuto da je nakon završenog Pregleda trgovinskih politika u STO-u i procjene da je važno da multilateralne organizacije u Ženevi budu praćene sa jedne adrese, Odlukom utvrđeno da se funkcionisanje stalne misije pri STO-u obavlja pod okriljem Stalne misije Crne Gore pri UN-u. Imajući u vidu da je jačanje ekonomske diplomatije jedan od strateških prioriteta Vlade, fokusirane aktivnosti Stalne misije Crne Gore pri UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi će uticati na dodatno podsticanje ekonomske multilateralne saradnje i bolje sprovođenje koordiniranih diplomatskih aktivnosti Crne Gore“, ocijenjeno je na jučerašnjoj sjednici.

Istovremeno, Vlada je za stalnog predstavnika Crne Gore pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO), na nerezidentnoj osnovi, imenovala Milorada Šćepanovića , izvanrednog i opunomoćenog ambasadora – šef aStalne misije Crne Gore pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi.

Crna Gora je primljena u STO krajem 2011. godine i to je tada ocijenjeno kao veliki međunarodni uspjeh.

(Analitika)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *