S&P srezao kreditni rejting Deutsche Banka na treći najniži investicioni nivo

Dodajte komentar

Kreditna agencija Standard&Poor's srezala je kreditni rejting Deutsche Banka na BBB plus, treći najniži investicioni nivo.

Razlog su tome značajni izvršni rizici nakon nekoliko promjena u menadžmentu i strategiji u proteklim godinama. Dionice Deutsche Banka ipak su blago porasle s istorijskog minimuma s obzirom na to da je S&P ipak potvrdio kako banka ima dobre kapitalne i izvore likvidnosti.

Deutsche Bank planira da ugasi između 7 i 10.000 radnih mjesta, odnosno oko 10 posto svoje globalne radne snage, kao dio napora za smanjenje troškova, saopštio je nedavno The Wall Street Journal.

Prema njihovim informacijama, drastično smanjenje radnih mjesta trebalo bi se dogoditi 2019. godine. U međuvremenu, Bloomberg je izvijestio i kako banka planira da se povuče s nekoliko tržišta dionica širom svijeta.

Najveća evropska investiciona banka prošlu godinu završila je s gubitkom od 500 miliona eura koji je uslijedio nakon 1,4 milijarde eura gubitka godinu dana ranije te čak 6,8 milijarde eura gubitka 2015. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *