Video igra Fortnite za mjesec dana zaradila skoro 300 miliona dolara

Dodajte komentar

Prema podacima SuperData Researcha, servisa koji prati prodaju video igara, a kako prenosi TechCrunch, video igra Fortnite je u aprilu zaradila 296 miliona dolara. Samo u aprilu profit od prodaje ove igre, koju su kreirali Epic Games i People Can Fly, veći je za 73 miliona dolara u odnosu na martovski profit, a skoro duplo veći od zarade u drugom mjesecu 2018. godine (126 miliona).

Video igra Fortnite se trenutno nalazi na vrhu SuperData liste u prodaji verzije za konzole, dok je PC verzija ove igrice na petom mjestu, nekoliko mjesta ispred PlayerUnknown’s Battlegrounds (9. mjesto). Prvo mjesto po profitu u aprilu među PC verzijama zauzima League of Legends, na drugom mjestu je Dungeon Fighter Online, a zatim slijede Crossfire i Fantacy Westward Journey Online II.

Prema ovom istraživanju Fortnite je još jednom oborila rekord po visini prihoda u jednom mjesecu kada su u pitanju verzije za konzole, čime su neprikosnoveni na SuperData listi video igara. Drugo mjesto zauzima God of War, video igra čija je primarna platforma Sony Playstation 4. Sonijeva igra izašla je u aprilu i odmah je oborila rekord po broju prodatih igrica nakon premijere sa 2.1 milion prodatih izdanja. Ove dvije igre su zaslužne što je profit od prodaje igara za konzole i prodaje sadržaja unutar igre u aprilu porastao za 44%. Fortnite i God of War na na SuperData listi prate FIFA 18, Call of Duty: WWII i Far Cry 5.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *