Naslovne strane dnevnih novina za 31. maj – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Najveća plata radnicima u fi nansijskim djelatnostima

Zaposleni u administrativnim djelatnostima primali su 336 eura Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je iznosila 510 eura, što je 0,4 odsto više nego u martu, saopšteno je iz Monstata. Prema preliminarnim podacima, prosječna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, pala 0,4 odsto. “Prosječna bruto zarada u martu iznosila je 765 eura.

Žugić danas sa bankarima

Guverner Centralne banke Radoje Žugić sastaće se danas sa glavnim izvršnim direktorima banaka koje posluju u Crnoj Gori. Na sastanku će, kako je najavljeno, biti riječi o ostvarenim indikatorima bankarskog poslovanja, kao i o predlozima za unapređenje saradnje banaka i regulatora i dalje jačanje stabilnosti i sigurnosti bankarskog sektora.

URA traži ispitivanje finansijskih planova NTO

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) pozvao je Tužilaštvo da ispita finansijske planove Nacionalne turističke organizacije (NTO) za 2016. i prošlu godinu, kojima je, kako tvrde, predviđeno izdvajanje 100.000 eura za redizajniranje web portala.

Dan

Bez nameta države, dizel bi koštao 64 centa

Od maloprodajne cijene BMB-a 98 država uzima 55,6 odsto, odnosno 80 centi. Od 1,41 euro, koliko košta BMB 95, državi ide 0,79 eura, dok od 1,3 eura dizela, državi ide 51,2 odsto ili 66 centi. Dakle, bez nameta države, BMB 98 bi koštao 64 centa po litru, BMB 95-61 cent, a eurodizel 64 centa

Ništa od linije Podgorica-Zagreb

Iako je najavljena za početak juna, sezonska avio-linija između Podgorice i Zagreba, po svemu sudeći, neće biti uspostavljena. Razlog za to leži u činjenici da je Kroacija erlajnz, koja je i najavila održavanje te linije, trenutno u fazi organizacionih i kadrovskih promjena, prenosi portal Investitor pozivajući se na nezvanične izvore.

Prodaja cigareta smanjena za pola

Ostvareni prihodi od akciza na duvanske proizvode do 30. aprila iznose 11,1 milion eura i u odnosu na prethodnu godinu manji su zg. 25,6 odsto ili 3,8 miliona eura. Takođe, prema podacima Agencije za duvan, za četiri mjeseca ove godine prodata je 131,51 tona cigareta, dok je za isti period prošle godine prsdato 264,59 tona.

Pobjeda

Geografske oznake dižu cijenu proizvoda

Zaštita poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda oznakama porijekla, geografskim i oznakama garantovano tradicionalnih specijaliteta omogućava proizvođačima hrane da povećaju tržišnu vrijednost proizvoda, saopštila je potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović i naglasila da to utiče najačanje konkurentnosti i obezbjeđuje potrošačima viši nivo zaštite.

Zaposliće 704 službenika

Ove godine planirano je zapošljavanje 704 državna službenika i namještenika od čega 580 na neodređeno i 124 na određeno vrijeme. Uslov za penziju do kraja godine steći će 35 službenika i namještenika. Planirano je zapošljavanje 33 pripravnika 21 sa visokim i 12 sa srednjim obrazovanjem, navedeno je u Vladinom planskom dokumentu kojije prije nekolika dana objelodanjen, a o kojem se raspravljalo u aprilu.

Bošković gradi hotel u centru Podgorice

Podgorička Sas kompani gradiće hotel u centru Podgorice, na uglu ulica Marka Miljanova i Hercegovačke, preko puta novog Gradskog pozorišta, na dijelu urbanističke parcele pet i urbanističkoj parceli šest u zahvatu Urbanističkog projekta ,,Nova varoš blok H.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *