Predložena reorganizacija za fabriku vode Lipovo

Dodajte komentar

Kompanija Atlas invest iz Atlas grupacije biznismena Duška Kneževića predložila je Privrednom sudu Plan reorganizacije u Fabrici vode Lipovo, u kojoj je pokrenut stečaj u februaru ove godine.

To je juče “Vijestima” potvrdio stečajni sudija Miodrag Anđelić, koji je naveo da je Plan reorganizacije podnijet 14. maja ove godine. Plan će, prema informacija “Vijesti”, vrlo brzo biti dostavljen vještaku ekonomsko-finansijske struke koji bi trebalo da ocijeni da li je predložena dinamika izmirenja obaveza kolašinske fabrike, prema povjeriocima, ostvariva ili ne.

Privredni sud je u februaru usvojio zahtjev Poreske uprave i pokrenuo stečajni postupak u Fabrici vode Lipovo u Kolašinu, a stečajni sudija je za upravnika imenovo Dragana Milića iz Nikšića.

Rasprava u sudu u vezi sa ovim predmetom je krajem prošle godine produžena jer je dužnik, u međuvremenu, platio samo 20.448 eura, što je bilo nedovoljno u odnosu na ukupan iznos duga.

Poreska uprava je od kraja februara 2016. pokušala prinudno da naplati svoje potraživanje od 286 hiljada i oko 55 hiljada eura, ali im to nije pošlo za rukom.

Fabrikom vode Lipovo gazduje kompanija Atlas invest i javnosti nepoznata arapska firma Mega Gulf Investments Holding iz Dubaija. Ovdje se donedavno flaširala voda “Akva monta”.

Iz Fabrike Lipovo su ranije više puta pred sudom saopštili da su vodili razgovore o izmirenju duga sa Poreskom upravom, ali taj sporazum nikad nije formalizovan, niti su se početkom prošle godine prijavili za reprogram svojih obaveza.

(Izvor: Vijesti online)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *