EPCG priprema novu žalbu

Dodajte komentar

Elektroprivreda će se žaliti na novu privremenu mjeru Privrednog suda kojom im se zabranjuje kupovina akcija Rudnika uglja, shodno odluci o pokretanju postupka dobrovoljne javne ponude za preuzimanje te firme, saznaje Pobjeda.

Sutkinja Privrednog suda Nataša Bošković donijelaje u ponedjeljak, 28. maja, novu privremenu mjeru kojom se zabranjuje otkup akcija Rudnika uglja.

“Elektroprivreda će u zakonskom roku, preko svog zastupnika, vijeću Privrednog suda izjaviti prigovor na novo rješenje suda kojim je ponovno usvojen prijedlog za određivanje privremene mjere tužioca, a u cilju zaštite i poštovanja odluke skupštine akcionara po predmetnom pitanju”, kazali su Pobjedi iz EPCG.

Kupovina akcija po cijeni od 6,4 eura stopirana je svega nekoliko sati prije isteka krajnjeg roka za davanje prodajnih naloga u Centralnoj depozitarnoj agenciji.

Prvu privremenu mjeru “u cilju sprečavanja nastanka eventualne nenadoknadive štete” sutkinja Bošković donijela je 4. maja u sporu kojim je manjinski vlasnik EPCG Vasilije Miličković tražio da se poništi odluka skupštine akcionara EPCG o preuzimanju svih akcija Rudnika uglja od 28. marta. Vijeće Privrednog suda u sastavu Nataša Sekulić, Ivan Kovačević i Miodrag Anđelić ukinulo je privremenu mjeru 23. maja i vratilo predmet sutkinji Bošković da pravilno primijeni materijalno pravo, nakon čega će biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonitu odluku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *