Preporučeno dalje smanjenje plata i penzija

Dodajte komentar

Crna Gora bi trebalo da nastavi sprovođenje srednjeročne strategije fiskalne konsolidacije i smanji javnu potrošnju na plate i penzije, ocijenjeno je na godišnjem Ekonomskom i finansijskom dijalogu između EU i zemalja Zapadnog Balkana i Turske.

Na sastanku koji je juče održan u Briselu dogovoreno je da reformske mjere za Crnu Goru uključuju i obezbjeđivanje odgovarajuće budžetske alokacije kako bi se nosile sa neplaniranim fiskalnim odstupanjima.

“Crna Gora se takođe složila da izradi sveobuhvatni akcioni plan za širokopojasni internet kako bi se ubrzalo širenje širokopojasnog pristupa i pripremio plan za povećanje investicija u istraživanje i razvoj” saopštila je Delegacija EU u Crnoj Gori.

Zajednički je usaglašeno da se nastavi sa punim otvaranjem željezničkog tržišta, gdje je potrebno da Crna Gora uspostavi nezavisno i efikasno željezničko regulatorno i bezbjednosno tijelo, da se ojača makroprudencijalna politika Centralne banke.

Dogovoreno je da se nastavi razvoj pravnog okvira koji je usklađen sa pravnom tekovinom EU za dodjelu koncesija i javno-privatnog partnerstva.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *