Sjutra u Bečićima počinje Spark.me konferencija

Konferencija Spark.me održaće se po šesti put, ovog vikenda, 26. i 27. maja, u hotelu Mediteran u Bečićima pod generalnim sponzorstvom kompanije m:tel.

Organizator Spark.me je kompanija doMEn agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME, koja od 2013. godine organizuje konferenciju jednom godišnje.

Spark.me nudi priliku učesnicima da o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt sa preko 550 učesnika konferencije iz 27 država širom svijeta, među kojima će naći lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

Organizatori konferencije Spark.me su ranije objavili imena dvanaest ovogodišnjih govornika: Mark W. Schaefer (jedan od vodećih svjetskih stratega u oblasti marketinga na društvenim medijima koji svoje znanje i iskustvo dijeli na jednom od pet najposjećenijih marketinških blogova na svijetu – {grow}), Mike Massimino (bivši astronaut NASA, profesor na Univerzitetu Kolumbija, poznato televizijsko lice koje se šest puta pojavio u popularnoj humorističkoj TV seriji “Štreberi” (The Big Bang Theory) i autor bestselera), Denise Lee Yohn (ekspertkinja u oblasti brendinga, konsultantkinja i autorka nekoliko bestselera), Itay Talgam (prvi je izraelski dirigent koji je nastupao sa Filharmonijom iz Sankt Peterburga, trener liderstva i TED govornik čiji govor ima više od tri miliona pregleda na internetu), Xenia Tchoumi (digitalna influenserka u oblasti visoke mode sa preko 7 miliona pratilaca na društvenim mrežama, internet preduzetnica i tri puta TEDx govornica), Boyd Multerer (bivši glavni inženjer za Xbox igračku konzolu, koji je osnovao Xbox Live i XNA servise), Dhiraj Mukherjee (suosnivač Shazama, aplikacije koju je Apple kupio za 400 miliona dolara 2017. godine), Dave Birss (osnivač digitalne marketinške konsultantske kuće čiji su klijenti Google, BBC, ESI Media, Sky i The Drum, a ranije kreativni direktor OgilvyOne, Poke i McCann Worldgroup), Kerry O’Shea Gorgone (direktorica strategije u MarketingProfsu, vodećem izvoru informacija za više od 600.000 marketinških profesionalaca širom svijeta, i voditeljka Marketing Smarts podcasta), Jon Burkhart (nagrađivani predavač, specijalista za oblast marketinga sadržajem i koautor knjige „Newsjacking: The Urgent Genius of Real-time Advertising“), Matt Desmier (strateg koji pomaže brendovima i organizacijama da postanu svjetski poznati, povećaju broj kupaca i razviju proizvode za 21. vijek) i kiborg-umjetnici Nil Harbison(Neil Harbisson) i Mun Rivas (Moon Ribas).

U skladu sa težnjom da svake godine dodatno obogate program konferencije, organizacioni tim Spark.me 2018 je za učesnike konferencije pripremio seriju besplatnih radionica iz oblasti marketinga i preduzetništva, koje se održavaju danas u hotelu Mediteran.

Check Also

Lista najmoćnijih pasoša na svijetu: Crnogorski na 47. mjestu

Najjači pasoš na svijetu u ovom trenutku je japanski čiji vlasnici mogu slobodno da putuju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *